Ім'я походить від старослов'янського слова, що означає любов.

Це ім'я викликає гарні почуття в людей стосовно жінки, що його носить. Маленька Люба постійно перебуває в атмосфері доброзичливості й обожнювання, їй не важко бути постійно в центрі уваги. Людина, спілкуючись із Любою, хоче посміхнутися й сказати ласкаве слово своїй співбесідниці. Люба з дитинства відрізняється особливою чарівністю, рано починає кокетувати. У відносинах з батьками доброзичлива й уважна, але її почуттям не вистачає щиросердечної теплоти. У конфліктних ситуаціях здатна поступитися, але тільки до певної межі. У школі вчиться посередньо, у неї можуть бути погані оцінки, але це її не турбує, оскільки вона сподівається, що в її подальшому житті знання не будуть грати істотної ролі. Люба рано стане відвідувати салони краси, ательє мод, домашня робота в неї ентузіазму викликати не буде.

Професію постарається одержати не пов'язану з великою відповідальністю в прийнятті рішень. Найбільше їй підходить спеціальність косметолога, архівного працівника, фармацевта.

Любов ніколи не відчуває браку в шанувальниках, що істотно затрудняє її зробити безпомилковий вибір. Не сподіваючись на себе, може скористатися послугами ворожок або спробувати довідатися долю по гороскопах.

Можливість удалого шлюбу при такому підході до заміжжя може бути невеликою, і перший шлюб часто буває невдалим. На самоті залишається недовго, у повторному шлюбі робиться більше покладливою.