Це українське ім'я, воно має те ж значення, що й слово "віра".

Віра в дитинстві врівноважена дівчинка, з логічним складом розуму. Любить самі різні дрібнички, і всі непотрібні в будинку речі, зрештою, опиняються серед її іграшок. Уникає гучних компаній, капризів за нею не водиться. Учиться старанно, охоче доглядає за молодшим братиком або сестричкою. Близьких подруг у Віри небагато. Не поспішає раніше вийти заміж. Віра має добре організований практичний розум. Вона здатна тверезо оцінювати обстановку й виявляє кмітливість у конкретних справах. У Віри є музичні здібності. Вона здатна навчитися добре грати на якому-небудь музичному інструменті.

Має в житті конкретні цілі й намагається домогтися їх. Діловитість і цілеспрямованість переважають у ній над емоційним і сентиментальним початком. Віра не погодиться на рай з милим у курені. Перевагу віддає реальним речам на землі.

Чоловіка вибирає серед мужчин старшого віку. Має найчастіше одну дитину, але віддає їй всю себе. Виховує в строгості, не допускає вільностей. Зі свекрухою відносини нормальні, тому що Віра вважає, що іншими вони й не можуть бути.

При цьому не втрачає свого достоїнства й задовольняє всі претензії свекрухи. Згодом Віра завойовує до себе розташування всіх родичів чоловіка. Вона смачно готує, дбайливо ставиться до чоловіка.