Ім'я походить від латинського слова "Маргарита" - перлина.

Маргарита з дитинства відрізняється самостійністю й має своє власне судження по будь-якому питанню. Зайво прямолінійна; може сказати все, що думає, чим іноді ставить у неприємне становище батька з матір'ю. Ці якості збережуться в Маргарити на все життя, хоча з віком вона почне розуміти, що треба намагатися стримувати свої емоції, щоб не виглядати в чужих очах грубою й не доводити справу до конфліктів. Під час навчання відразу проявляється гарне логічне мислення, улюбленим предметом буде математика, може домогтися непоганих результатів, граючи в шахи. Розумна, кмітлива, не позбавлена й хитрості. Відносини з ровесниками носять нормальний характер.

Маргарита може надати допомогу при необхідності, але її непевність а собі перешкоджає міцним дружнім стосункам з ким-небудь. Вибирає професію вчителя, інженера, може стати непоганим керівником.

У відносинах із чоловіками Маргарита.. нетерпляча. Їй хочеться одержати все й відразу. Вона може вийти заміж за першу людину, що сподобалася, і відчути після цього серйозне розчарування.

Сильно переживає свої помилки. Щоб не бути самотньою й не давати приводу знайомим обговорювати її положення, може вийти заміж вдруге. Упевнено почуває себе в чоловічому товаристві й може давати чоловікові привід для ревнощів.

Домашнє господарство, присадибна ділянка не викликають позитивних емоцій. Але, якщо необхідно, здатна приготувати вражаючу вечерю й чудово прийняти гостей. До дітей ставиться дбайливо.