Ім'я давньоєврейського походження, означає "смоківниця".

Тамара з дитинства прагне до розмаїтості в житті. Вона не може подовгу читати книжку, швидко втрачає інтерес до ігор. У той же час їй властива допитливість і цікавість. Тамара - досить артистична натура, їй подобається красуватися перед гостями, у школі обов'язково бере участь у самодіяльному театрі, У неї з'являється звичка грати яку-небудь роль і в житті.

Може зображувати зразкову, слухняну дочку, може зображувати знайому сусідку або наслідувати відому артистку. У спілкуванні доброзичлива, привітна, але з незнайомими людьми не забуває про обережність. У Тамари є схильність до лідерства, тому нерідко вона виходить заміж за людину молодшу її за віком. У цьому випадку в родині складаються відносини, що задовольняють обох - чоловіка й жінку. Дружині вдається задовольнити свої лідерські якості, а чоловік позбувається від постійних конфліктів у сімейних відносинах.

Бюджетом родини розпоряджається ощадливо, але при покупках для дітей не зупиняється перед ціною. Дуже запальна, може влаштувати сцену ревнощів при сторонніх зі сльозами й лементом. Уміє добре готувати, квартиру тримає в зразковому порядку. Подобається переставляти меблі й обновляти обстановку у квартирі. Любить подорожувати й знайомити з новими людьми.