Ім'я Віталій походить від латинського Vitalis, яке в перекладі означає «життєвий» або «відноситься до життя». Його власник любить і цінує життя.

За своєю енергетикою ім'я Віталій вельми сприятливо для нормального життя, в ньому досить оптимізму, м'якості, рухливості; разом з тим воно несе на собі деяку печатку відриву від дійсності.

З раннього дитинства Віталій старанний, сором'язливий, слухняний і ласкавий. Віталія часто називають "маминим синочком", так як він не любить відриватися від матері, беззаперечно виконує всі її доручення.

Маленькому Віталію комфортно і затишно з дітьми молодше його. За м'яким характером Віталія ховається сильна особистість, що дає йому можливість бути лідером серед однолітків. Обожнює бути в гущі подій, часто стає організатором різних витівок.

З дитинства Віталій дуже пунктуальний і виконавчий, але може бути дуже запальним, особливо, якщо хтось не підтримує його точку зору.

Будучи підлітком, Віталій вміло приховує свої справжні почуття за маскою веселості і життєрадісності. Він спритно маніпулює людьми, намагаючись не підпускати до себе оточуючих занадто близько.

У технікумі або університеті Віталій здатний відкинути свою лінь і неорганізованість, розуміючи, що від цього буде залежати його майбутнє, а досягти він бажає багато. Втім, іноді його лінь перемагає і Віталій, кидаючи все, займається тільки собою.

Незважаючи на те, що Віталій дуже скритний, у нього є справжні друзі, нехай їх і небагато. Своїх справжніх друзів Віталій любить і не здатний зрадити.

Дорослий Віталій доброзичливий і добродушний, не здатний заподіяти іншій людині шкоду. Якщо життєве навантаження вище здібностей Віталія, це дратує носія імені, так що він ніколи не буде учасником напруженого ритму життя.

Віталій працьовитий, але ініціатором нових починань воліє не ставати. Гнучкий розум дозволяє йому бути толерантним з усіма оточуючими. Працювати здатний тільки якщо у нього є настрій, якщо ж настрою немає, то очікувати від нього високих результатів не варто.

Дорослому Віталію може бути притаманна така риса, як скупість. Він любить своїх близьких, піклується про них, але останню свою сорочку не віддасть, щоб виручити одного.

Віталій доброзичливий, але лише до тих пір, поки оточуючі з ним погоджуються. Якщо щось йде не так, то Віталій починає іронізувати і висміювати, що може зачепити і образити співрозмовника. Ні, він не злий, просто завжди боїться бути скривдженим першим, такий у нього спосіб захисту.

 

Кохання і сім'я

Бажає бачити в дружині матір і вірного друга. Пристрасть, почуття високих позицій в рейтингу його цінностей не займає. Для нього головне взаєморозуміння. Практично ніколи не говорить компліментів, на людях сухуватий, щоб не видати свого справжнього розташування до коханої. Він соромиться і приховує почуття;

Одружується практично завжди один раз і не уявляє собі життя без любові коханої, боїться її втратити. Але якщо раптом зустріне жінку, до якої спалахне сильне почуття, то він може зважитися на відхід з сім'ї заради цієї нової, яскравої і великої любові. Він завжди врівноважений і навіть народження дітей "не зносить дах", хоча внутрішньої радості в душі немає меж.