Ім'я походить від Леонідас, що утворене із двох слів: "леон" і "ідеа", що означає буквально "син лева"

З дитинства привчається уважно стежити за своїм здоров'ям. Вимогливий у виборі їжі. Невелике садно обов'язково змаже йодом і зробить пов'язку. Навіть при невеликій температурі обов'язково буде дотримуватися постільного режиму. Його самолюбство не дозволяє, щоб його вважали менш гідним тих, з ким він учиться. В обраній спеціальності Леонід домагається значних успіхів. Він може стати класним водієм, широко відомим журналістом або державним діячем. У будь-якому колективі в нього складаються гарні відносини й з колегами й з керівництвом. Леонід здатний швидко пристосовуватися до обставин, уміє влагоджувати конфлікти, має гнучкість. У потрібний момент здатний виявити твердість і принциповість.

Леонід - великий аматор поїздок на природу. Йому подобаються нічні риболовлі з багаттям і юшкою, але не забуде прийняти всі міри, щоб не схопити нежить і не застудити поперек.

Жінці, що володіє кулінарним мистецтвом, не важко буде скорити Леоніда, тому що шлях до його серця лежить через шлунок Леонід любить добре сервірований стіл і вишукані блюда.

Дружині Леоніда треба пам'ятати про те, що він болісно сприймає критичні зауваження у свою адресу, і тому не варто прилюдно дорікати його. Не відмовиться провести вечір за пляшкою гарного вина, але в нетверезому стані в нього може з'явитися почуття ревнощів.