Давньогрецького походження: переможець.

Це чоловіки, які знають собі ціну. Вони егоїстичні й цілеспрямовані, вибирають собі мету, ідуть до неї прямим шляхом. Не люблять, щоб ними командували, вони наполегливі, уперті й одночасно, чутливі й уразливі. Зовні схожі на матір, характер же в них батьківський.

Сімейне життя їх складається важко, але, люблячи дітей, воліють не розводитися. Дуже віддані сини. У цих чоловіків талант від Бога. Вони лідери, щоправда, це не поширюється на сімейне життя. Друзів у них небагато, Микита позбавлений дипломатичності, не бажає ні до кого пристосовуватися й не терпить нічиєї переваги.

"Зимові" - складні в спілкуванні, сперечальники. Працьовиті, свої плани продумують до дріб'язків. Не терплять довгих розмов по телефону. "Літнім" не дуже щастить в шлюбі, але вони терплячі. Люблять тварин, часто тримають у будинку собаку. Люблять їздити у відрядження й водити свій автомобіль (але не ремонтувати його). Турботливі сини.

Ім'я пасує людям, що народилися під знаком Зодіаку на межі між Дівою й Терезами, Тельцю, Близнюкам. Не підходить воно Скорпіонам, Стрільцям, Овнам і Левам.