Головна / Історія в датах / ТЕМАТИКА / ЖІНКИ

1970 | 01 | СІЧЕНЬ | 09 січня 1970 року. Народилася Лара Фабіан, бельгійсько-канадська співачка
Лара Фабіан
/ Lara Fabian /

(9.01.1970 – ),
бельгійсько-канадська співачка, яка відома всьому світу сильним вокалом та філігранною технікою виконання.

Народилася Лара Фабіан (справжнє прізвище Крокарт, Фабіан - дівоче прізвище її матері) в бельгійсько-італійській родині, з дитинства вона хотіла стати співачкою. Професійну музичну освіту вона отримала в Королівській консерваторії Брюсселя. З 14-ти років Лара Фабіан почала виступати в брюссельських клубах. На гітарі їй акомпанував батько. В цей час вона бере активну участь у багатьох конкурсах, на яких часто отримує призові місця. У 1988 році вона відправилася на «Євробачення» від Люксембургу, де з піснею «Croire» отримала 4-е місце. В кінці травня 1990 Лара знайомиться в брюссельському барі «Крещендо» з композитором Ріком Аллісон, який був в захваті від її виконання пісні «The Girl From Ipanema». Він запропонував їй допомогти записати дебютний альбом в Канаді. В Монреалі вони створили звукозаписний лейбл, а в 1991 з'явився перший, довгоочікуваний альбом "Lara Fabian". Лару Фабіан в 1999 році вперше запросили на церемонію «MTV World Music Awards» в Монако, де її відзначили, як кращу співачку Бенілюксу. Тоді на концерті вона виконала свою знамениту сьогодні на весь світ пісню «Je T'aime». Вона заспівала так, що публіка аплодувала їй стоячи.

Лара Фабіан - французька співачка, але, незважаючи на походження, вона виконує пісні на багатьох мовах, серед яких італійська, англійська і навіть російська. Її надзвичайно сильний голос, оксамитовий тембр, який інакше як «ангельським» не назвеш, чудово адаптується до виконання пісень різних жанрів. Талановита, обдарована співачка почала виступати з 14 років і з тих пір завоювала чимало престижних нагород, а 4 місце на «Євробаченні-88» приносить їй ще більшу славу і любов шанувальників.

Дискографія:

«Lara Fabian» (1991)

«Carpe diem» (1995)

«Pure» (1997)

«Lara Fabian Live 1998» (1998)

«Eponyme» (version anglaise) (1999)

«Nue» (2001)

«Lara Fabian Live 2002» (2002)

«En toule intimate» (2003)

«A Wonderful Life» (2004)

«9» (Neuf) (2005)

«Un Regard 9» (Live) (2006)

«Toutes les femmesen moi» (2009)

«Every women in me» (2009)

«Mademoiselle Zhivago» (2010)

Категорії:

ЖІНКИ, КАНАДА, БЕЛЬГІЯ, XX століття, СІЧЕНЬ (народились), МУЗИКАНТИ, співаки, гурти, композитори, музикознавці, критики, МУЗИКА, музичні стилі, пісні

Схожі теми:

9 січня 1970, 9 січня, січень 1970, Лара Фабіан, співачка, бельгійсько-канадська співачка, Фабіан

Розкажіть друзям:

comments powered by HyperComments

Пошук по сайту


Реклама