Головна / Історія в датах / ТЕМАТИКА / ЧОЛОВІКИ

1971 | 02 | ЛЮТИЙ | 1 січня 1971 року. Народився Майкл Голл.
Майкл Голл
(30.01.1930 – ),
/Michael Carlisle Hall/

американський актор, відомий роллю Декстера Морган в телесеріалі «Декстер».

Майкл Холл народився 1 лютого 1971 року в місті Ролі, штат Північна Кароліна, США. У 1989 році майбутній актор закінчив середню школу і продовжив своє навчання в коледжі Earlham в Річмонді штат Індіана. Дещо пізніше Майкл поступив в Нью-Йоркський університет і отримав там ступінь бакалавра мистецтв. У 1999 році почалася акторська кар'єра Холла, на запрошення Сема Мендеса, Майкл взяв участь в постановці легендарного бродвейського мюзиклу Кабаре. Потім послідувала роль Девіда Фігера в дуже популярному серіалі «Клієнт завжди мертвий». Так само за роботу в першому сезоні проекту, Майкл був вперше номінований на премію Еммі. У 2003 році Майлк знявся в повнометражному фільмі «Час розплати» з Беном Аффлеком і Умою Турман у головних ролях. Ще один повнометражний фільм з Майклом Холлом вийшов в 2009 році, картина називалася «Геймер» і мала великий успіх у глядачів і критиків. Холл був двічі одружений, у 2002 році актор одружився на своїй колезі Емі Спенджер, проте в 2007 році пара офіційно розлучилася. У 2008 році Хол одружився повторно на своїй партнерці по серіалу «Декстер» Дженніфер Карпентер, однак і це шлюб проіснував не довго, в 2011 році пара розпалася.

Справжній злет акторська кар'єра Холла пережила в 2006 році, коли ще мало відомий актор був затверджений на головну роль у серіалі «Декстер». У підсумку за роботу в проекті в 2010 році актор був удостоєний престижної нагороди в галузі телебачення «Золотий глобус», так само номінувався на Еммі. У більш пізніх сезонах серіалу, Холл став виступати і в якості продюсера.

Фільмографія:

Для Аппоматтоксе (серіал) (2013)
Блаженство з п'ятої східної (2011)
Порно Прокат (2011) Порно Прокат
Світ через замкову шпарину (2010) Світ через замкову шпарину
Декстер: Проби пера (серіал) (2009-2010)
Геймер (2009) Gamer ... Кен Касл
Правосуддя Декстера (серіал) (2006 - ...)
У вир з головою (ТБ) (2004)
Час розплати (2003) Час розплати
Клієнт завжди мертвий (серіал) (2001-2005)

Категорії:

АКТОРИ, актриси театру та кіно, ЛЮТИЙ (народились), XX століття, СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ (США), ЧОЛОВІКИ

Схожі теми:

01 лютого, Декстер, 01 лютого 1971, актор, американський актор, Майкл Холл, лютий 1971, холл

Розкажіть друзям:

comments powered by HyperComments

Пошук по сайту


Реклама