Сашко Лірник
(24.01.1963 – ),
український казкар-лірник, інженер та учасник київського гурту «Вій», сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм.

Олександр Власюк (більш відомий як Сашко Лірник) народився 24 січня 1963 року в місті Умань. На протязі 15 років прожив у Росії, в Мурманську, де брав участь у створенні українського земляцтва. В 1995 році Олександр Власюк повернувся в Україну. Нині мешкає у Києві. В 1999—2002 роках-автор і ведучий телепередачі «Казки лірника Сашка». В 2000 році дитячим журі обраний «кращим дитячим письменником України». В 2003 році диск «Казки лірника Сашка для дорослих і дітей» був визнаний кращим альбомом України (опитування журналу «Політика і культура»). В 2009 році Указом Президента України Олександру Власюку присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України». В 2010 році отримав приз глядацьких симпатій і став лауреатом кінофестивалю «Відкрита Ніч» за кращий сценарій (мультсеріал «Моя країна-Україна», який сам і озвучував). 2010-2014 роки — автор і ведучий програми для дітей «Світанок» на каналі ІСТВ. Написав і поставив три «Зіркові вертепи» 2008, 2009, 2010 років на фестивалях «Карпатія». Ведучий фестивалю «Українське Різдво» в Оперному театрі м. Києва.

1963 | 01 | СІЧЕНЬ | 24 січня 1963 року. Народився Сашко Лірник (Олександр Власюк), український казкар-лірник.

Був членом журі фестивалю авторської пісні «Срібна підкова», постійний учасник фестивалів «Країна Мрій», «Шешори», «День Незалежності з Махном». Володар почесного звання «Заслужений працівник культури України». Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, дримба, варган, бубон, барабан, гітара. Записував пісні з гуртами «Рутенія», «Чур», «Вій», «Кому Вниз», знявся у кліпі гурту «Тінь Сонця». Має учнів в Україні,Росії і США.

Творчість:

Лірник Сашко — «Казки лірника Сашка» (аудіокнига MP3)

Лірник Сашко — «Дорослим і дітям» (аудіокнига MP3)

Лірник Сашко — «Химерні оповіді» (аудіокнига MP3)

Лірник Сашко — «Казки для старшеньких» (аудіокнига МР3)

Написав сценарій повнометражного мульфільму «Про чотири роги і козацький рід», який визнано кращим мультиплікаційним сценарієм за часи незалежної України. Для Українського радіо записав «Ніч перед Різдвом».

24 січня 1963 року. Народився Сашко Лірник (Олександр Власюк), український казкар-лірник.