Головна / Історія в датах / ТЕМАТИКА / ЧОЛОВІКИ

1945 | 01 | СІЧЕНЬ | 10 січня 1945 року. Народився Род Стюарт, англійський рок-співак
Родерік Девід «Род» Стюарт
/ Roderick David "Rod" Stewar/

(10.01.1945 – ),
англійський співак та композитор

Род Стюарт народився 10 січня 1945 року в Лондоні і був п'ятою дитиною в родині. Майбутня рок-легенда не мріяв стати музикантом, і хоча першу гітару взяв у руки вже в 11 років, його любов'ю був футбол. Род збирався стати професійним футболістом і навіть відіграв декілька років у складі клубу «Брентфорд». А в юності і зовсім працював на кладовищі могильником. І все ж на початку шістдесятих Стюарт вибрав музику. У 1962 році він став одним із засновників групи «The Ray Davies Quartet», пізніше перетворилася в «The Kinks». Наступні роки музикант переміщався з однієї групи в іншу, поки в 1969 році не потрапив до колективу «Faces» разом з другом Ронні Вудом. Одночасно з роботою в групі Род почав сольну кар'єру. Він випустив два альбоми, про які схвально відгукнулися критики, але справжнім проривом став його диск 1971 року «Every Picture Tells A Story». Він зайняв одночасно перші місця в чартах Великобританії та США, і журнал «Rolling Stone» назвав Рода Стюарта «рок-зіркою року». Хітом став і наступний альбом «Never A Dull Moment». У 1975 році Рід прийняв рішення піти з «Faces», зосередившись на сольних проектах. Він випустив ще кілька успішних альбомів і переїхав в США. Там його кар'єра продовжила йти в гору. Останній на сьогоднішній день альбом Рода Стюарта «Fly Me to the Moon ... The Great American Songbook Volume V» вийшов в 2010 році.

Серед його хітів такі пісні як «Maggie May» (вона увійшла в складений журналом «Rolling Stone» список «500 пісень, що сформували рок-н-ролл»), «Forever Young», «Lost In You», «Downtown Train», «Motown Song», а також дует із Тіною Тернер «It Takes Two» і пісня з фільму «Три мушкетери» - «All For Love», виконана разом зі Стінгом і Брайаном Адамсом. У 1994 році ім'я Рода Стюарта було занесено в список Залу слави рок-н-ролу. Також музикант є володарем іменної зірки на Алеї Слави в Голлівуді.

Дискографія:

1969 – «An Old Raincoat Won't Ever Let You Down»
1970 – «Gasoline Alley»
1971 – «Every Picture Tells A Story»
1972 – «Never A Dull Moment»
1974 – «Smiler»
1975 – «Atlantic Crossing»
1976 – «A Night On The Town»
1977 – «Foot Loose & Fancy Free»
1978 – «Blondes Have More Fun»
1980 – «Foolish Behaviour»
1981 – «Tonight I'm Yours»
1983 – «Body Wishes»
1984 – «Camouflage»
1986 – «Every Beat Of My Heart»
1988 – «Out Of Order»
1991 – «Vagabond Heart»
1995 – «A Spanner In The Works»
1998 – «When We Were The New Boys»
2001 – «Human»
2002 – «It Had To Be You: The Great American Songbook»
2003 – «As Time Goes By: The Great American Songbook «2
2004 – «Stardust: The Great American Songbook 3»
2005 – «Thanks For The Memory: The Great American Songbook 4»
2006 – «Still The Same... Great Rock Classics Of Our Time»
2009 – «Soulbook»
2010 – «Fly Me to the Moon ... The Great American Songbook Volume V»

Категорії:

МУЗИКАНТИ, співаки, гурти, композитори, музикознавці, критики, СІЧЕНЬ (народились), XX століття, ВЕЛИКОБРИТАНІЯ (Англія), ЧОЛОВІКИ

Схожі теми:

англійський співак, співак, композитор, Род Стюарт, 10 січня, січень 1945, Стюарт, 10 січня 1945

Розкажіть друзям:

comments powered by HyperComments

Пошук по сайту


Реклама