Александр Джеймс Маклін
/ Alexander James McLean /

(9.01.1978 – ),
американський співак, музикант, актор, учасник групи «Backstreet Boys».

Александр Джеймс Маклін, також відомий як Ей Джей, народився 9 січня 1978 року в американському місті Уест Палм Біч штат Флорида. Коли йому було 2 роки, його батьки розлучилися. З 5 років Ей Джей брав участь як модель в показах і в театральних постановках. Його першою роллю в професійному театрі стала роль в постановці «Король і я». З 7 років Олександр відвідував танцювальний клас. У 9-річному віці Ей Джей знявся в низкобюджетной стрічці «Правда чи виклик» в одній з головних ролей. В юнацтві хлопчик займався грою на фортепіано та органі. Кар'єра Ей Джея починалася з численних прослуховувань для різних проектів компанії Дісней, шоу каналу Ніколодеон і ролі в комедійному серіалі «Привіт, мила, я дома!». У 1992 році Ей Джей пройшов кастинг в групу «Backstreet Boys», що стала однією з найпопулярніших груп в усьому світі. У 2007 році Ей Джей разом з Джейсі Чейзесом, колишнім учасником групи «N Sync», написав композицію для альбому «Backstreet Boys» - «Unbreakable», в подальшому декілька спільно написаних ними пісень увійшли до сольний альбом Ей Джея, який вийшов в 2010 році. У 2008 році почався сольний тур Ей Джея, співак дав концерти в Америці, Німеччині, Франції, Швеції, Данії, Нідерландах, паралельно виступаючи з групою «Backstreet Boys». Дебютний сольний альбом Ей Джея під назвою «Have it all» був випущений в Японії в січні 2010 року, зайнявши в хіт-параді альбомів 34 сходинку. Ей Джей не раз знімався в кіно, його можна побачити в таких фільмах як «Сабріна - маленька відьма», «Артур», «Електричний удар».

1978 | 01 | СІЧЕНЬ | 09 січня 1978 року. Народився Александр Джеймс Маклін, співак, учасник групи «Backstreet Boys»

В середині дев'яностих «Backstreet Boys» стали однією з найпопулярніших груп в усьому світі. У 2001 році група були внесена в Книгу рекордів Гіннесса як найбільш комерційно успішна підліткова вокальна команда всіх часів. Продажі альбомів «Backstreet Boys» становлять близько 200 мільйонів екземплярів записів.

Цікаві факти:

У нього є талісман - це здоровенний ланцюг, без якого він ніде не з'являється.

Його улюблений актор - Джастін Хофман.

Ей Джей обожнює свою таксу на прізвисько Тобі.

З їжі віддає перевагу гамбургерам, сиру, смаженій картоплі і мексиканським чіпсам з гострим соусом.

Ей Джей ну просто ненавидить свято Пасхи. А все тому, що в дитинстві мама вдягала його в костюм кролика Банні і відправляла на вулицю, ближче до лікарень та притулків, роздавати крашанки.

Ей Джей любить Шекспіра. Як видається вільна хвилинка - хто куди, а він - томик класика під пахву і читати.

Раніше Ей Джей працював на телебаченні. А по життю він і письменник, і співак, і мультиплікатор, і композитор пісень, і навіть ... черевомовець.

На спині Ей Джея красується татуювання з зображенням дракона. Він народився в рік Дракона. "Але якби я з'явився на світ у рік Курчати, - каже Ей Джей, - я навряд чи б погодився на таке татуювання".

09 січня 1978 року. Народився Александр Джеймс Маклін, співак, учасник групи «Backstreet Boys»