Елвіс Преслі
/ Elvis Aaron Presley/

(8.01.1935 – 16.08.1977),
американський співак і актор, «король рок'н'роллу»

Елвіс Аарон Преслі народився 8 січня 1935 року в місті Тьюпело, штат Міссісіпі. Він з самого дитинства цікавився музикою, а свою першу гітару отримав в подарунок вже в 11 років. У віці 13 років Елвіс з родиною переїжджає в Мемфіс, де в 1954, харизматичного хлопця з бакенбардами помічають і йому вдається випустити перший сингл, «That's All Right, Mama» і згодом укласти контракт з відомим менеджером Томом Паркером, поклавши тим самим початок кар'єрі першої і головної зірки рок-н-ролу. Творче життя Елвіса Преслі було не дуже довге, але вкрай плодовите: він випустив 22 студійних альбоми (плюс десятки збірок і концертних платівок), знявся в 31 художньому фільмі (попутно записуючи до них саундтреки), став одним з головних культурних символів Америки 20-го століття, але в розпал кар'єри підсів на наркотики, обзавівся проблемами із зайвою вагою і пішов з життя 16 серпня 1977 року.

1935 | 01 | СІЧЕНЬ | 08 січня 1935 року. Народився Елвіс Преслі, американський співак і актор, «король рок'н'роллу»

Секрет успіху Короля полягав у тому, що Елвіс Преслі весь був у тому, що робив: чи давав він концерти чи знімався в кіно - все це він робив від душі. Він повністю вкладав себе в кожне виконання. Музиканти, котрі з ним грали, згадували, що навіть репетиційні записи, які зазвичай виконують абияк, на швидку руку, знаючи, що їх ніхто і ніколи не буде слухати, Елвіс співав з великим почуттям, повністю викладаючись.

10 фактів про Елвіса Преслі:

Елвіс Преслі не давав концертів за межами США (окрім 3 концертів в Канаді). Вважається, що причиною цього був той факт, що його менеджер був нелегальним емігрантом з Голландії та, якби він подав заяву на американський паспорт, його б депортували.

Елвіс Преслі був одним з братів-близнюків, але його брат помер під час пологів.

Свою першу гітару Елвіс отримав на одинадцятий День народження і…був розчарований! Як і всякий хлопчисько, він мріяв про велосипед.

Елвіс був володарем чорного пояса з карате.

Під час служби в армії Елвіс отримав дві нагороди.

У 8 класі Елвіс отримав трійку з музики. Більш того, за все своє життя він так і не вивчив нотну грамоту.

Елвіс - далекий родич колишнього американського президента Абраама Лінкольна

Співак познайомився зі своєю майбутньою дружиною під час військової служби в Німеччині. Йому було 24, їй - всього 14. Через 8 років вони одружилися, а після 6 років шлюбу - розлучилися.

Його дочка - Ліза Марія - якийсь час була одружена з Майклом Джексоном і Ніколасом Кейдж, який був великим фанатом творчості Елвіса.

Преслі був похований 18 серпня 1977 на кладовищі, а через кілька місяців його прах був перенесений в «Грейсленд» після спроби злому його труни людьми, що бажали перевірити, чи дійсно помер король рок-н-ролу.

08 січня 1935 року. Народився Елвіс Преслі, американський співак і актор, «король рок'н'роллу»