Джон Пол Джонс
/ John Paul Jones / справжнє ім`я Джон Болдуїн / John Baldwin /
(3.1.1946),
британський музикант, басист та клавішник рок-гурту Led Zeppelin.

Народився Джон Пол Джонс в Британії, в графстві Кент, в 1946 році. Справжнє ім'я - Джон Болдуїн. Його батьки працювали в сфері музики, а сам Джон з раннього віку вже вмів майстерно грати на різних інструментах. Кар'єра в якості басиста настигла Джонса в 15 років. Тоді він змінив багато груп (навіть у складі Rolling Stones він був в якості аранжувальника і музиканта). Все ж можливо кращі роки він провів у складі Led Zeppelin (1967-1970).

Після 1980 року, Джон Пол Джонс все так же займався музикою і самореалізацією в цій сфері. Записав чимало саундтреків до різних культових фільмів, також з можна виділити співпрацю з Сером Полом Маккартні. Починаючи з 4 серпня 2009 Джон Пол Джонс - учасник групи «Them Crooked Vultures», про створення якої ходили чутки з 2005 року. Крім нього тут грають екс-ударник «Nirvana», фронтмен «Foo Fighters» Дейв Грол, а також лідер «Queens of the Stone Age» Джош Хомма.

03 січня 1946 року. Народився Джон Пол Джонс.

Джон Пол Джонс англійський музикант-мультиінструменталіст, музичний продюсер, композитор, аранжувальник. Найбільш відомий як басист і клавішник групи Led Zeppelin. У 2011 році визнаний одним з кращих бас-гітаристів усіх часів згідно з опитуванням, проведеним журналом Rolling Stone.

Сольні альбоми:

Фільмографія:

Цікаві факти про Джон Пол Джонса:

Не лише бас-гітарою і клавішними віртуозно володіє Джонс. Він ще чудово грає на віолончелі, гітарі, арфі, кото, гавайській гітарі та навіть ситарі.

1946 | 01 | СІЧЕНЬ | 03 січня 1946 року. Народився Джон Пол Джонс.