У Флориді на кінній гоночній трасі Hialeah Park Race Track установлений перший у світі фотофініш.

Фотофініш - програмно-апаратна система для фіксації порядку перетину фінішної межі учасниками змагань, що дає зображення, яке можна надалі неодноразово переглянути. Фотофініш працює за принципом щілинної зйомки: зображення проектується через вузьку щілину (а в цифровому фотофініші - фіксується лінія шириною в один піксель). Одержуване внаслідок статичне зображення «набирається» з цих смужок, як малюнок на килимі. Всі сучасні системи фотофінішу мають синхронізований зі стартовим сигналом таймер. Це дозволяє отримати не тільки порядок фінішу, а й точний результат учасників, що перетнули фінішну межу.

16 січня 1936 року. У Флориді на кінній гоночній трасі Hialeah Park Race Track установлений перший у світі

Першим видом спорту, де знадобився фотофініш, були скачки. Цікаво, що сама концепція кінозйомки була колись викликана до життя саме інтересом до скачок: близько 1877 губернатор Каліфорнії Ліланд Стенфорд посперечався з приятелем про те, чи бувають моменти, коли кінь скачучи відриває від землі всі ноги разом. Для вирішення суперечки запросили фотографа Е. Мейбріджа. І той знявши тварину в русі на 24 поставлених в ряд камери довів, що це так. Попутно був створений ролик з 24 кадрів з рухомим зображенням коня, що скаче - але, здається, тоді ніхто не зрозумів, що з ним почалася нова епоха. В 1936 році було встановлено перший в світі фотофініш у Флориді на кінній гоночній трасі Hialeah Park Race Траск.

Сьогодні на окремих іподромах число систем фотофінішу обчислюється десятками, «ціна помилки» в буквальному сенсі дуже висока. Також критично важливо в цих змаганнях точне визначення порядку приходу. Для того, щоб максимально забезпечити цю вимогу, на фініші встановлюється додаткова (щонайменше, одна) система, яка орієнтована на ділянку фінішної межі, де будуть фінішувати фаворити заїзду. Для отримання зображення з обох ракурсів на внутрішній стороні доріжки традиційно встановлюють дзеркало-відбивач - «пережиток» епохи фотофінішу який вимагав присутність людини (але який не міг там перебувати). Втім, з появою нових систем багато іподромів використовують також і камери фотофінішу обох ракурсів. В скачках першість зазвичай визначається по носі коня, а в собачих перегонах - по носі собаки. Однак навіть сучасні пристрої опинятися іноді не в силах визначити переможця в тих рідкісних випадках, коли дійсно має місце факт приходу «ніс в ніс». Але все ж це відбувається вкрай рідко, хоча і практично завжди привертає увагу місцевої преси.

16 січня 1936 року. У Флориді на кінній гоночній трасі Hialeah Park Race Track установлений перший у світі