Вчитель Крістіан НЕЛЬСОН, що емігрував у США з Данії й відкрив у містечку Онава (шт. Айова) крамницю солодощів, одержав патент на ескімо - ласощі мільйонів дітей і дорослих.

Саме по собі морозиво - винахід минулих століть. Але ніхто до Крістіана Нельсона не здогадався патентувати його. Нельсон запатентував брикет морозива в шоколадній оболонці, назвавши його "ескімо-пай" - пиріжок ескімоса.

1922 | 01 | СІЧЕНЬ | 24 січня 1922 року. Вчитель Крістіан НЕЛЬСОН, що емігрував у США з Данії й відкрив у містечку Онава (шт. Айова)

Якось в магазин, який тримав Нельсон, зайшов хлопчик, щоб щось купити, але задумався - вибрати йому морозиво або плитку шоколаду? Нерішучість хлопчика навела Нельсона на думку - а чому немає морозива в шоколаді? Так з'явився «пиріжок ескімоса». Нельсон возив свою продукцію по містах і продавав, одночасно показуючи фільм про ескімосів. Зрештою, слово «пай» випало, і морозиво в шоколаді стали називати просто ескімо. Свій сучасний вигляд ескімо отримало в 1934 році, коли його стали випускати на дерев'яній паличці.

Це цікаво:

Сьогодні в світі налічується більше тридцяти видів ескімо - з фруктовим соком, ніжним суфле, вафлями і шматочками ягід. Найпопулярніші - вишневе, яблучне і виноградне.

Цікавий факт застосування паличок від ескімо знайшов колишній голлівудський каскадер Роберт Макдоннел: він побудував власний корабель з п'ятнадцяти мільйонів паличок і відправився в подорож по Атлантиці. Привернути увагу до свого вояжу таким чином Роберт вирішив в ім'я високої мети - допомоги хворим дітям по всьому світу.

Два роки збирав і склеював новоявлений мандрівник палички від морозива, і ще два роки пішло на обшивку корабля. Найважчим моментом був підйом створених блоків плавучого засобу для додання кораблю остаточного вигляду. Це дітище Макдоннела увійшло до Книги рекордів Гінесса. Свою подорож каскадер почав з Голландії, звідки судно проклало шлях по Атлантичному океану з двадцятьма тисячами іграшок на борту. Відважний капітан зібрався відвідати хворих діточок в різних країнах і підтримати їх словом і подарунками.

24 січня 1922 року. Вчитель Крістіан НЕЛЬСОН, що емігрував у США з Данії й відкрив у містечку Онава (шт. Айова)