Billboard надрукував перший чарт, незабаром цей чарт одержав статус офіційного всеамериканського хіт-параду.
Чартом називають опублікований список найбільш популярних в певний період медіапродуктів (музика, книги, кіно, ігри). Як правило, чарт складається з 10-20 пунктів, що розташовуються в міру спадання показників. Здебільшого параметри визначаються інформацією про продажі, хоча критерієм може слугувати частота програшу музичних композицій на радіо (в музичних хіт-парадах), даних по відео-та кінопрокату (в кіноіндустрії). Часовий період зазвичай тиждень, рідше місяць.

04 січня 1936 року. Billboard надрукував перший чарт, незабаром цей чарт одержав статус офіційного

Американський журнал "Billboard" уперше надрукував перелік грамплатівок, які користувалися найбільшим попитом у покупців 4 січня 1643 року. Цей перший чарт, який невдовзі одержав статус офіційного всеамериканського хіт-параду, очолив джазовий скрипаль Джо Венуті з мелодією "Stop! Look! Listen!"

З 20 липня 1940 року "Billboard" став публікувати регулярні хіт-паради пластинок; в 1958 році з’явилася «гаряча сотня» (Hot 100) - 100 найпопулярніших синглів тижні. У Великобританії перший музичний хіт-парад був вперше надрукований 14 листопада 1952 року в журналі «Нью-Мюзикл-Експрес» . В СРСР хіт-паради першими почала публікувати газета «Московський комсомолець», в другій половині 1970р. На відміну від західних аналогів, вони складаються на основі опитувань слухачів.

1936 | 01 | СІЧЕНЬ | 04 січня 1936 року. Billboard надрукував перший чарт, незабаром цей чарт одержав статус офіційного