Відбулася прем'єра першої телевізійної «мильної опери» (Secret Storm).

Мильна опера - один з форматів телесеріалів, який відрізняється послідовним викладом сюжетної лінії в епізодах серіалів на телебаченні та радіо. Назва походить від того, що в ранніх мильних операх розміщувалася реклама таких компаній-виробників мила як Procter & Gamble, Colgate-Palmolive та Lever Brothers. Перші мильні опери почали виходити на радіо по буднях в денний час, коли у радіоприймачів були переважно домогосподарки, і таким чином мило було направлено конкретно на жіночу аудиторію. Мильні опери також відрізняються величезною кількістю серій і кліфгенгером (художній прийом у створенні сюжетної лінії (в літературі чи кіно), в ході якої герой стикається зі складною дилемою або наслідками своїх або чужих вчинків, але в цей момент оповідання обривається, таким чином, залишаючи розв'язку відкритою до появи продовження) у фіналі кожної серії і знімаються і транслюються десятиліттями.

1954 | 02 | ЛЮТИЙ | 01 лютого 1954 року. Відбулася прем'єра першої телевізійної «мильної опери» (Secret Storm).

1 лютого 1954 на екрани вийшла перша серія першої телевізійної мильної опери «Таємна буря» («the Secret Storm»). Серіал транслювався до лютого 1974 року.

Цікаві факти про мильні опери:

Один з яскравих прийомів в мильних операх - воскресіння «загиблого» героя для підняття рейтингу.

Багато хто вважає «Санта-Барбару» найдовшою мильною оперою, проте це помилка. Американський серіал «Дороговказне світло» (існує також інший варіант перекладу «Направляючий світло») складається з 18262 серій і відзначений у Книзі рекордів Гіннесса.

В історії мильних опер існує чимало випадків, коли через тривалість серіалу одного персонажа грали кілька акторів. Так, роль Джилл Фостер Еббот, ключової героїні шоу «Молоді та зухвалі», зіграли три різні актриси, остання з яких Джесс Уолтон.

Теленовела - один з форматів телевізійних мильних опер, що знімаються в Латинській Америці.

У 1966 році ABC запустив готичний хоррор, знятий в жанрі -мильной опери, «Похмурі тіні». Його стилістика досить незвичайна для телебачення, так як головними героями були вампіри, відьми, привиди, гобліни і ангели.

01 лютого 1954 року. Відбулася прем'єра першої телевізійної «мильної опери» (Secret Storm).