1910 | 06 | ЧЕРВЕНЬ | 19 червня 1910 року. В американському місті Спокан (шт. Вашингтон) уперше відсвяткований День батька. В американському місті Спокан (шт. Вашингтон) уперше відсвяткований День батька.
Його ініціатором стала Сонора СМАРТ (у заміжжі ДОДД). Її мати померла після народження шостої дитини, і батько поодинці виростив всіх дітей. Місіс Додд вирішила відзначити пам'ять свого батька Вільяма Смарта спеціальною службою в день його народження 6 червня, але священик не встигав підготувати все необхідне для неї й провів її пізніше - 19 червня. З тих пір у штаті кожну третю неділю червня став відзначатися День батька.

Ця ідея була підхоплена в інших штатах, був організований рух за введення свята на державному рівні. В 1916 році президент Вудро ВІЛЬСОН схвалив саму ідею, в 1924 році президент Калвін КУЛІДЖ підтримав її в національному масштабі з метою встановлення більш тісних відносин між батьками й дітьми й усвідомлення першими важливості їхніх зобов'язань перед останніми, а в 1966 році президент Ліндон ДЖОНСОН установив святкування Дня батька в третю неділю червня.