Це холодне північне ім'я немов наділяє його власницю якостями жителів півночі: підкресленою стриманістю, холодністю, незворушністю й замкнутістю.

Своїм спокоєм ці жінки можуть вивести з рівноваги кого завгодно. Однак за зовнішньою холоднокровністю нерідко ховається тліюче вугіллячко, що тільки й чекає нагоди спалахнути. У Нори багато шанувальників, вона швидко загоряється й так само швидко остигає.

Зовні це приваблива жінка з надзвичайно гарними очами (частіше - блакитними). Але не обманюйтеся їхньою блакиттю - крім непохитної волі, вони нічого не виражають. Нора не знає, що таке бідність, ні в дитинстві, ні пізніше. Чоловіка вибирає собі заможного, що займає високе положення в суспільстві. Ця жінка ні від чого не відмовиться в житті, її девіз - подобатися всім.

Особливо примхливі й марнотратні "літні" Нори; як правило, їхні чоловіки здатні дозволити їм бути такими, за що Нори, у свою чергу, на багато що можуть закрити очі, у тому числі й на зради своїх чоловіків.

"Зимові" - позбавлені всякого тепла, хоча й підвищено сексуальні. Вони наполегливі, рішучі й авторитарні.

Живуть Нори довго, переживаючи не одного чоловіка й зберігаючи свою привабливість до старості. Як правило, одержують гарну освіту, але якщо є можливість, постараються не працювати.