Ім'я походить від давньогрецького слова "стефанос" і означає "вінок" Маленький Степан - пустотливий і непосидючий хлопчик, любить найрізноманітніші ігри. Спілкуватися з ним легко й весело. Степан дуже рухливий, і за підручниками йому всидіти важко.

Але, маючи гарну пам'ять, він швидко схоплює потрібний матеріал, легко його запам'ятовує. Батькам може завдавати турбот своїм невгамовним характером, а вчителі будуть його побоюватися за спостережливість і гострі зауваження, які він робить, помічаючи помилки дорослих. Степан може вибрати професію, пов'язану із творчим характером праці. Він буде гарним художником, модельєром, архітектором. У Степана багато друзів і знайомих, для нього відкриті всі двері. Швидко орієнтується в новій обстановці. Недовго пам'ятає образи. Особливо добре себе відчуває в жіночому товаристві. При дамах Степан блищить дотепністю, веселий і галантний, для кожної жінки знайде вдалий комплімент.

У сімейному ж житті відносини Степана із дружиною будуть складатися не так безхмарно. Надмірна товариськість Степана буде давати привід для ревнощів. Можливе розлучення й новий шлюб. Дітьми займається час від часу, перекладаючи всі турботи, пов'язані з їхнім вихованням, на дружину.