Це дуже древнє ім'я, воно прийшло до нас із Візантії й переводиться як "безневинний".

Характер покладливий, замкнутий. У раннім дитинстві часто хворіють. Вони дуже скромні й просуваються до мети повільно. Живуть багатим духовним життям, важко сходяться й так само нелегко розлучаються з людьми.

Працюють у мистецтві й на виробництві, можуть бути церковнослужителями. У всьому схожі на матір. Удома все роблять самі, гарні сім'яни - сім'я в них на першому місці. Люблять самітність, самоту на природі. Жалують тварин. Акуратні й трохи бридливі. Добрі дипломати.

"Літні" - нерішучі й вразливі, тому часто женяться пізно й нерідко - невдало. Вони добрі й щирі, друзі їх просто обожнюють. Домосіди, неохоче їдуть у відрядження. Не залишають своїми турботами батьків. "Зимові" - дратівливі, уперті, але не конфліктні, не поспішають із висновками, не приймають чужу думку за аксіому, люблять у всьому точність.

На роботі часто перекірливі, тому погано роблять кар'єру. "Осінні" - стримані, завжди обмірковують свої слова, щоб ненароком не скривдити кого-небудь. Живуть багатим внутрішнім життям. Всім іграм віддають перевагу шахам. З деяких Інокентіїв виходять письменники, актори.

Це гарне ім'я прийшло до нас із латинської мови й перевести його можна як "безневинний". Доля імені цікава тим, що називали так людей далеко не "святих". Відомо, що так кликали декількох імператорів, полководців у Древньому Римі, що не відрізнялися, прямо скажемо, м'якістю характеру й необразливістю вдачі.

Заступником всіх Інокентіїв є святий Інокентій, митрополит Московський і Коломенський, просвітитель Сибіру, Далекого Сходу й Америки, що за своє благочестя при житті й мучення, винесені за інших людей, був прилічений до лику святих. Інокентії мають гнучкий розум, люблять вирішувати всілякі задачки, швидко можуть перемикати свою увагу з одного предмета на іншій. Їм легко дається вивчення іноземних мов.

Це ім'я пасує Дівам, Терезам і Близнюкам. Не гармоніює воно з характером Тельця, Овна, Стрільця й Лева.