Біблійне ім'я Лазар означає: Божа допомога. У Біблії Лазар - брат Марка й Марфи із селища Віфанія, якого відповідно до легенди Ісус воскресив з мертвих.

Характер доброзичливий. Лазарі найчастіше працьовиті. Схожі на матір, дуже спокійні. В основному виконавчі й старанні. Учаться непогано, деякі предмети, наприклад, фізика, їм не даються, але завдяки ретельності добре закінчують школу й продовжують своє навчання далі, хоча деякі з них потім працюють не за фахом. "Літні" - дуже вразливі й більше тримаються в тіні. Не люблять хвастощів, обов'язкові, особливо це стосується "липневих" Лазарів. Внутрішня інтелігентність заважає їм домогтися своєї мети в житті: вони пасують перед брутальністю й хамством. Багато працюють і добре уживаются з колективом. Люблять грати в шахи.

За професією Лазарі інженери, лікарі, кравці, педагоги, перукарі, електрики, адвокати, програмісти.

"Зимові" - уперті, наполегливі, важкуваті для сімейного життя, талановиті фахівці. Їхній талант розкривається після тридцяти років. У творчості Лазарі часто досягають високого професійного рівня. Женяться пізно, але стають гарними чоловіками й батьками, хоча дружини їм попадаються зі складним і вимогливим характером. Деякі Лазарі женяться на жінці з дитиною.

Ім'я Лазар має єврейське походження й переводиться як "бог", "помічник". Заступник - святий Лазар Константинопольський, іконописець, ієромонах, сповідник. За шість днів до Великодня, у який Господь готувався прийняти хресну смерть, він прийшов у Віффанію й там воскресив померлого друга свого Лазаря, показавши тим Божественну силу свою й запевнивши людей у загальному воскресінні всіх померлих.

Лазарі - спокійні й терплячі люди. Вони врівноважені, вдумливі, працьовиті, але повільні, а підганяти їх - заняття абсолютно безглузде. У них золоті руки, вони домовиті, гарні сім'янини. Власники цього імені старанні в праці й багато часу проводять на роботі. Лазари наділені великою добротою, у них багато друзів.