Ім'я Рафаїл, єврейського походження, що означає "Бог зцілив". У дитинстві, Рафаїл росте дуже впертим, наполегливим і емоційним хлопчиком, який свою зовнішність, успадкував від своєї матері, а ось характер у нього — батьківський. Потрібно сказати, що ці риси, будуть відрізняти і дорослого Рафаїла.

Для Рафаїла важливо, щоб його кохана приймала його таким, яким він є і не намагалася його змінити. Не всім це вдається через вибуховий, часом надто імпульсивний характер Рафаїла, який він і сам не завжди здатний контролювати. Сам же Рафаїл не вимагає від своєї обраниці багато чого, йому достатньо лише розуміння і щирої турботи. Одружується Рафаїл досить пізно і не завжди по любові. Буває так, що він просто боїться самотності в старості, тому робить пропозицію тій дівчині, яку може не любити. Подібний шлюб закінчується досить швидко, причому розставання Рафаїл переживає досить важко. Дуже рідко він одружується вдруге, вважаючи за краще відносинам без любові частку холостяка.

Рафаїл - чудовий, люблячий батько, який намагається зробити так, щоб його діти були щасливі і виросли гідними людьми. Однак Рафаїлу бракує розуміння, яке заважає йому знайти спільну мову зі своїми нащадками і стати для них справжнім другом. Незважаючи на це, він піклується про них, присвячуючи їм багато часу.