Ім'я Никанор грецького походження. Походить від грецького слова «Νικάνωρ», що перекладається як «бачить перемогу».

Потрібно сказати, що чоловік названий цим ім'ям, має кілька флегматичний характер і часто володіє – багатою уявою. Володіє відмінною інтуїцією, хорошою пам'яттю і синтетичним складом розуму. Ще, володар цього імені, часто буває зациклений на собі, сподівається тільки на себе, і практично ніколи не довіряє – незнайомцям. Варто також сказати, що Никанор ще дуже – мудрий, рішучий, наполегливий, спокійний і розважливий, здається людиною, яка здатна завжди захищати і підтримувати.

Никанор володіє якостями чудового стратега і має особливий дар надихати людей на боротьбу. Адже перемога досягається не стільки за рахунок чисельності і озброєння армії, скільки за рахунок настрою і віри солдатів в їх праву справу. Відмінна інтуїція, чудова пам'ять і аналітичний склад розуму допомагають Никанору в досягненні своїх цілей. Зайве говорити, що з таких чоловіків виходять прекрасні воєначальники. Але і в мирному житті будь-кому знадобляться такі якості.

З Никанором досить складно встановити дружні стосунки. Він особливо не довіряє стороннім, практично весь зациклений на собі і сподівається тільки на свої сили. Побачивши людину в перший раз, він підозріло ставиться до нього. І щоб домогтися розташування Никанора опоненту доведеться добре попрацювати. Але незважаючи на зайву підозрілість, властиву носію цього імені, оточуючим він небайдужий: він приймає мудрі рішення, розсудливо міркує, здатний захистити ближнього і підтримати стражденного. Тільки мало кому відомо, що цьому герою самому потрібна турбота.