Що означає ім'я Анастасія

Це ім'я - жіноча форма грецького чоловічого імені  ἀνάστασις  ("Анастас") і означає "повернення до життя".

Анастасія: характер та доля

Дівчинці з таким ім'ям судилося бути найкрасивішою, розумною, ніжною. Вона загальна улюблениця й ніколи не обдурить хороших очікувань. Анастасія росте мрійливою, у неї добре розвинена уява. Вона беззахисна перед злими й хитрими людьми, її можна обдурити й скривдити, тому Настеньці необхідні захист і підтримка.

Батькам треба докласти певні зусилля, щоб Настя з раннього дитинства привчалася прибирати за собою іграшки, складати книги, допомагати старшим у роботах в будинку. Вихована в дитинстві працьовитість зберігається на все життя. Анастасія може стати гарною артисткою, вихователем у дитячому садку, лікарем. Її тонкий щиросердечний устрій розташовує людей до довіри, допомагає швидко встановлювати відверті стосунки.

Анастасія у коханні та шлюбі

Заміж виходить рано. Завоювати серце Анастасії неважко, тому що вона чутлива, її легко зворушити, у неї розвинене почуття жалю.

Вибирає сильного, упевненого у своїх силах чоловіка. Анастасія - віддана й турботлива дружина, гострі відчуття на стороні не в її характері. Вона гарна господарка, любить прикрашати будинок квітами й витонченими речами. Віддає всю себе дітям, ладить із усіма родичами чоловіка.