Леонард буквально означає: сильний.

У раннім дитинстві часто хворіють на респіраторні захворювання, доставляючи багато турбот батькам своїм неспокійним, дратівливим і впертим характером.

У школі задиристі, люблять сперечатися із учителями, неуважні. Читають усе, що потрапляє в руки, займаються спортом, відвідують драматичні кружки. Схожі на матір, характером же - у батька. Ледачі, по ранках не проти поспати. З віком характер майже не міняється. "Зимові" Леонарди - зі складним характером, вони принципові й конфліктні. Талановиті й прагматичні. Закінчуючи вуз, часто не працюють за спеціальністю. Вони гарні працівники, із задоволенням їздять у відрядження й добре водять машину, але ремонтувати її не люблять. Вибирають професії юриста, лікаря, музиканта, балетмейстера, водія.

У шлюбі їм не щастить, перший шлюб часто закінчується розлученням. У будинку вони лідери. Гостинні. Прагнуть завжди й скрізь бути першими, але в основному це стосується "зимових". Не позбавлені самозамилування.

"Літні" - женяться пізно, люблять гульнути на широку ногу, у них багато гарних подружок. Леонарди "осінні" - хитріші й уміють краще пристосуватися до обставин.