Це ім'я є у святцях, так називали багатьох хлопчиків, що народилися на Макарів день. У перекладі з давньогрецької означає: блаженний, щасливий.

Це здатні й разом з тим уперті діти з мінливим характером. Вони добрі, виконавчі й товариські, у них багато друзів, через які вони часто потрапляють у неприємні історії. Працьовиті й неконфліктні, завдяки цьому в основному й домагаються того, чого хочуть.

"Зимові" - більш замкнуті, вони "поборники прогресу", але мало кому вдається здійснити свою мрію. Під гарячу руку їм краще не потрапляти, щоправда, вони швидко відходять. Мовчуни, охотнее слухають інших.

Люблять, щоб у сім'ї було багато дітей, але часто перший шлюб буває невдалим. Макари - гарні майстри.

Успішно працюють мулярами, штукатурами, покрівельниками, ковалями, однак серед них є й музиканти, і педагоги, і воєначальники. Воліють працювати самостійно, без помічників.

Не квапляться з висновками й тому не допускають серйозних помилок. Гостинні, але самі ходити в гості не люблять.

Це ім'я відбулося від давньогрецького "макаріос" - "щасливий", і його власники повністю виправдують це значення. Їм з народження дається багато чого , про що інші мріють протягом довгих років. На жаль, не всі Макари здатні по достоїнству оцінити цей дарунок, тому він нерідко розтрачується впусту. У цей день всі віруючі поминають Макарія Єгипетського, або Олександрійського. Макарій Єгипетський не був знатного походження, замолоду він служив пастухом, а потім 60 років прожив у пустелі. На 40-му року життя рукоположений пресвітером, після чого чинив богослужіння серед численних учнів.