Це слов'янське ім'я, що означає "мила людям".

Людмила з раннього дитинства освоює навички ведення домашнього господарства. Свої обов'язки по будинку виконує старанно, любить створювати затишну обстановку. Люда старанно доглядає за ляльками, може сама зшити для них одяг. Їй подобається перебувати в компанії маленьких подружок, налагоджувати стосунки в колективі між однолітками.

Улюблений предмет у школі - домоведення, має гарні музичні здібності. Підростаючи, Людмила стає більш самолюбною, більше уваги приділяє своїй персоні. У неї можуть не заладитися відносини із сестрою. Приділяє багато часу й сил, щоб завжди бути на висоті. Людмила може домогтися гарних результатів у мистецтві й у діяльності, що вимагає вміння знаходити контакт із людьми.

У заміжжі Людмила повною мірою проявляє свої здатності у веденні домашнього господарства.

Люда чудово готує, проявляючи в процесі готування страв винахідливість і своєрідний підхідд у самих звичайних випадках. Уміння рукоділити допомагає заощаджувати засоби в сімейному бюджеті. Діти завжди виглядають ошатно.

Чоловік може часом проявляти невдоволення надмірною самостійністю Людмили і з цієї причини у відносинах можуть виникнути серйозні ускладнення. У випадку розлучення Людмила не падає духом і наполегливо намагається знову вийти заміж. Людмили по-батькові: Миколаївна, Володимирівна, Олександрівна, Дмитрівна мають важчий характер, ніж інші.