Польське ім'я (у перекладі з польського: більше славний). Звучить твердо, і характер Болеслава відповідає цьому звучанню, що накладає свій відбиток і на долю людини.

У ранньому дитинстві дуже впертий, задає багато турбот батькам, його нервова система нестійка, у школі вчиться неохоче, але проте закінчує її успішно. Зовні схожий на матір. Ранком любить поспати, задиристий і сварливий. Серед Болеславов є водії, інженери, манекенники, масажисти, працівники правоохоронних органів, фрезерувальники, токарі.

Шлюб у них, як правило, удалий. Легко піддаються чужому впливу. Швидко сходяться з людьми й також швидко розлучаються, ніколи не жалкуючи про це. У деяких з них, особливо в "зимових", доля складається важко, вони роблять у житті багато помилок, тому що діють імпульсивно, нерозважно.

Уперті, і ця якість також шкодить їм. Часом беруться до роботи, що їм явно не під силу, і не можуть довести її до кінця. Деякі "осінні" Болеслави стають священиками, вони успадкували від матері високу духовність. Не завжди реалізують свої здатності, нерішучість не дає їм робити кар'єру. Часто живуть разом з батьками. Гарні батьки.