У перекладі з давньогрецького означає: добре прославлений, доброслав.

Народжуються слабкими дітьми, але їхній розвиток відбувається без відхилень. Вони музичні й ритмічні. Схожі характером на матір, так само добрі й покладливі. У шкільні роки характер хлопчиків трохи міняється, стає більше емоційним.

Займаються футболом, гімнастикою, плаванням. Даються їм математика й мови. Не конфліктні, товариські, але вперті. Люблять майструвати, і в них це добре виходить. У дорослих Євдокимів характер той же, але "зимові" більш вперті й наполегливі; вони правдошукачі. "Осінні" - розважливі. Вибирають професію інженера, електрика, педагога, бухгалтера, лікаря, закрійника, кухарі, водія. "Зимові" - більш складні натури, вони вперті - якщо образяться, то першими миритися не будуть, повинен пройти час. Релігійні, часом до фанатизму. Деякі з них приймають сан священика. Акуратні й розважливі. Не роблять нічого нерозважно.

У них золоті руки, вся робота з облаштованості будинку - на їхніх плечах, можуть самостійно розібрати й зібрати машину, але не люблять, коли їх підганяють. Працюють повільно, але впевнено.

Власник цього імені спокійний і врівноважений, знає, як поводитися з людьми, наділений магічним дарунком вселяти навколишнім впевненість у тім, що він людина, здатна на видатні здійснення. Причому це дійсно так, і перше враження ніколи не буває оманним.

Скоріше домосіди. У компанії - веселі, співають, уміють грати на гармоні, гітарі. Завдяки своїй терпимості створюють міцну сім'ю.