Ім'я це в перекладі з латинської мови означає: милостивий, лагідний, м'який.

У раннім дитинстві це спокійна дитина, що не доставляє проблем батькам. Любить малювати, любить, щоб йому читали про тварин і водили в зоопарк. У школі такі хлопчики вчаться добре, мають багато друзів, захоплюються пригодницькою літературою й технічною творчістю. По характеру більше схожі на матір. Дорослі Клементи - добрі, скромні й покладливі люди. "Осінні" - спокійні й розважливі, у якімсь ступені - кар'єристи. Успішно працюють інженерами, юристами, лікарями, педагогами, серед них зустрінеш як талановитих артистів, так і прекрасних електриків.

"Зимові" - талановиті, але вперті й наполегливі. З ними важко спілкуватися. У сімейному житті їм доводиться нелегко. Людям не довіряють, хоча виду не подають. Ретельно обмірковують свої дії. Ранком із скреготом піднімаються на роботу, але вони обов'язкові й ніколи не спізнюються.

Люблять ходити пішки. До глибокої старості займаються великим тенісом. Він терплячі й не люблять скаржитися. Мовчуни.

У шлюбі щасливі, хоча з тещею відносини непрості. Гостинні, але в дружньому колі стають неговіркими. Звичайно вони - батьки дочок.

Чоловіче ім'я Клемент у перекладі з латинського означає "милостивий". Одним з найбільш відомих носіїв даного імені був святий чоловік апостольський Климент Римський, отець й учитель церкви. За свідченням Ірінея Ліонського, Клемент "бачив блаженних апостолів, спілкувався з ними й проповідь їх мав у вухах своїх" (Проти єресей, 3, 3, 3). Учителями його були апостоли Петро й Павло.

Апостол Петро навернув його в християнство, а апостол Павло мав його своїм співтоваришем у проповідуванні слова Божого у Філіпах (4:3). Клемент був римським єпископом і прийняв посвяту від святого апостола Петра. Клемент є людиною доброї вдачі, готовим завжди прийти на допомогу, за що його дуже цінують.


Форми імені: Климент, Клемент, Клементій, Клим.