Подателька життя, життя (у перекладі з давньоєврейського). Єва - ім'я біблійної прародительки.

Добрим характером маленька Єва пішла в батька, хоча впертість успадкувала від матері. Наполегливість, принциповість відрізняють і дорослу Єву. Але головна риса Єви, що виділяє її серед багатьох інших жінок, - чуттєвість, нею визначаються й багато інших якостей : ревнощі, непередбачуваність, деяка конфліктність. Чоловіки люблять цих живих жінок за те, що з ними, як кажуть, "не скучиш", хоча вони ніколи не прощають чоловічих зрад. Єва шукає собі чоловіка з таким же темпераментом, як і в неї, холодний чоловік - не для неї. У пошуках гідного партнера багато хто так і не виходять заміж.

Замужні Єви - гарні кулінарки, особливо їм вдаються солодкі блюда. Вони гостинні, люблять товариство, особливо чоловіче, не останню роль у житті відводять своїй зовнішності й одягу, віддають перевагу чорному й червоному кольорам. В Єви, як правило, одна дитина (в "зимових" - дівчатка, в "літніх" і "осінніх" - хлопчики).

"Зимові" - із суперечливим неуживчивим характером. (Зі свекрухою їм краще жити нарізно!) Багато хто з них виходять заміж двічі.

"Осінні" - спокійніші, м'якші й терпиміші.

Єва з тих жінок, що не всидять довго на місці: далекі поїздки, лижні прогулянки, плавання для них - "іменини серця". Власниця цього імені звичайно - жвава сухорлява блондинка (нерідко фарбована, оскільки вважає, що чоловіки полюбляють блондинок).

Вибирають собі роботу секретаря-друкарки, лікаря, перекладача, кравця, перукаря, педагога.