Запозичено з латинської мови ("германус" - рідний, єдиноутробний). Це ім'я, хоча й гарне, але зле - воно нагороджує людину відверто поганим характером і аж ніяк не найкращими якостями.

Герман дратівливий, хитрий, запальний. Він навіть здатний на підлість і зовсім не знаходить подібні вчинки непристойними. Діловитий, не упустить можливості заробити зайвий карбованець. Шахраюватий.

Зовні схожий на матір, Герман нерідко чарівний, подобається жінкам. Але шлюб з ним складний - це ненадійний чоловік, і навіть діти, яких він не дуже-то любить, не здатні його прив'язати.

Тим часом Германи, як правило, роблять непогану кар'єру, займаючись наукою, літературою, технікою, медициною. Досягають пошани й звань, щоправда, не завжди абсолютно чесним шляхом. Ім'я Герман у перекладі з латинського - "германець, воїн, дружинник". Ім'я прийшло з Візантії, але слов'яни вживали його не дуже охоче - відчувалася його чужість.

Його давали своїм дітям знатні люди, переважно в містах. Ім'я Герман носив патріарх Константинопольський, що жив в VIII в. н.е. Він був визнаний святим на 7-му Всесвітньому соборі в 788 році. Герман Константинопольський був видним проповідником і залишив після себе чимало творів. Герман ніколи не підводить, на нього можна покладатися у всьому. Але він занадто холодний до навколишніх.