У перекладі з давньогрецького: левиний.

З дитинства вперті, хоча в батьків з ними немає особливих проблем. У спілкуванні досить важкі, вибираючи собі друзів, переслідують певну вигоду. Жадібні, не позбавлені кар'єризму, до людей ставляться із зарозумілістю. Дуже схожі на матір. Освоюють найрізноманітніші професії: столяра й лікаря, адміністратора й слідчого, програміста й педагога, механіка й артиста.

"Зимові" - жорстокі й дуже ревниві. Женяться, як правило, пізно. Завжди роблять те, що вважають потрібним і вигідним для себе. Хоч і одружені, але завжди внутрішньо самотні й замкнуті. Просуваються по службовим сходам повільно, тому що не вміють пристосовуватися. Обов'язкові й ніколи нікого не підводять. Гарні чоловіки й батьки. Завжди акуратні в одязі. Краватка - неодмінна приналежність їхнього туалету. "Весняним" доводиться в житті нелегко. Вони не дуже товариські. Як правило, ці люди досить інтелігентні, відчувають тягу до знань, багато хто з них - ерудити.

Мають успіх у жінок і самі приділяють їм підвищену увагу. Але у відповідальних ситуаціях пасують і на серйозні відносини не вирішуються. Дружини, як правило, дуже їх ревнують, хоча сім'ю вони ніколи не кидають. Дуже соромливі й намагаються приховати це. Мають гарну інтуїцію. Леонтій - прекрасний керівник, і колектив, яким він керує, завжди дружний і згуртований.

Ім'я Леонтій у перекладі із грецького означає "левиний". Заступник імені - священномученик Леонтій Нікейський, відомий своєю надзвичайною стійкістю. У часи тяжких гонінь за віру в Христа не відрікся від віри, за що був вигнаний зі свого села, пішов у ліс і до кінця днів своїх прожив пустельником, відмовляючи собі у всіх життєвих радостях.

Слава про нього дійшла до Русі. Після смерті його зарахували до лику святих. Леонтій незвичайно гарний і шляхетний. Його внутрішню красу не -кожній жінці дано розглянути. Це ім'я наділяє свого хазяїна чисто земними якостями - такими, як сила, міцність, працьовитість.