Германського походження, перекладається як "знаменитий володар", не дуже часто можна почути це гарне й шляхетне ім'я.

У дитинстві ці хлопчики рухливі, особливих турбот батькам не доставляють, хоча часто бувають забіяками. У школі вчаться добре, навіть процвітають. Характером схожі на матір.

"Осіннім" більше даються математика, фізика й інші точні предмети. Вони зі складним характером, часто сваряться з батьком. Вразливі. З хитринкою. Завжди наполягають на своєму. Важко сходяться з людьми й так само важко розлучаються. У їхньому житті трапляється багато несподіванок. Вони фахівці широкого профілю. Закінчуючи інститут, часом не працюють по основній професії. Відчувають непевність у собі, незважаючи на те, що здібні й цілеспрямовані. В "зимових" у дозрілих літах слабкі легені, вони часто хворіють. Так само, як і Володимири, не переносять чужого гніту. Кар'єру роблять повільно, не люблять пристосовуватися ні до кого. В "літніх" може з'явитися письменницький дарунок, у них добре розвинена інтуїція. Проблеми в житті створюють собі самі. Прагматики й скептики, ні в що не вірять, але іноді займаються окультними науками.

Одружуються пізно, іноді на жінці з дитиною, однак створюють гарну сім'ю. Деякі з них присвячують себе церкві й змінюють своє ім'я. Часто емігрують. Хоча ім'я Вольдемар звучить твердо, його носій успадковує м'який і добрий характер батька.