Власники цього імені надзвичайно талановиті, працьовиті, уперті. Ці якості властиві Рудольфам незалежно від того, у яку пору року вони народилися. Ці люди буквально начинені всілякими ідеями й завдяки аналітичному складу розуму роблять успіхи в науці, серед них чимало винахідників.

Загоряючись новою ідеєю, вони не в змозі займатися чимсь іншим, і ця одержимість часто дратує навколишніх. Майже всі Рудольфы-допитливі непосиди. Поза всякими рамками. Зляться, коли їх обмежують. Крім того, вони сперечальники, причому сперечатися можуть по дрібницях і з усіма, не лише з домочадцями. Рудольфи однолюби, віддані сім'ї, і дружини прощають їм норовистість характеру, тим більше знають: поступившись у дріб'язках, у головному вони зроблять по-своєму.

До того ж у їхніх чоловіків золоті руки, а в сполученні з незвичайною працьовитістю й працездатністю ця неоціненна якість для глави сімейства. Вони ревниві й сексуальні.

"Зимові" - обачні у вчинках, обережні, у всякому разі, свою роботу нікому не довірять. Фанатично віддані справі й більшу частину часу проводять на роботі. Товариські, де б не були, усюди швидко заводять нових друзів. У складних життєвих обставинах не губляться й знаходять правильне рішення. Як і всі інші, вони - "генератори ідей", але, на жаль, не завжди можуть їх реалізувати.

Серед "осінніх" багато талановитих спортсменів: властива Рудольфам завзятість, що граничить із фанатизмом, зіграла в цьому випадку не останню роль. "Літні" - не настільки імпульсивні, як інші, вони повільні, трохи нерішучі, але діловиті.

Це ґрунтовні й надійні люди. Здатності їх розкриваються й реалізуються, як правило, після тридцяти.