Діти, названі цим ім'ям, ростуть здорованями. Зовні схожі на матір, характером же в батька. Великих турбот батькам не доставляють, хоча досить уперті й егоїстичні. У школі вчаться непогано, займаються спортом (футболом, хокеєм), багато читають; взагалі це захопливі натури. Вони хитруваті й можуть обдурити, причому роблять це досить віртуозно.

Відносини між батьком і матір'ю Доната теплими не назвеш, і хлопчик, по суті, буває наданий самому собі. Його пристрасть - філателія, ще він любить тварин і може зворушливо доглядати за ними. Ніколи не скаржиться на свої образи. Дорослі Донати - серйозні, ґрунтовні й разом з тим скромні люди. "Зимові" - часто непередбачувані, сварливі й допитливі. Вони правдошукачі, що, втім, не приносить їм лаврів. "Літні" - нерішучі й добрі, піддані депресіям і нервовим захворюванням.

Донати успішно працюють інженерами, будівельниками, освоюють багато робочих професій (ковалів, електриків), у руках у них усе спориться. Це господарські люди, вони товариські й гостинні. Люблять полювання й риболовлю, захоплюються дерев'яними виробами. Їм не симпатичні люди, які більше говорять, ніж роблять, тому що самі вони працьовиті й будь-яку справу доведуть до кінця.