Жіноча форма від імені Олександр, у перекладі із грецького означаючого "захисник людей".

Якщо Олександра в родині єдина дитина, то вона стає впертою й примхливою. Неохоче грає з іншими дітьми. У шкільному віці, маючи гарне здоров'я, займається спортом, виявляє при цьому цілеспрямованість і домагається значних успіхів. Учиться добре по всіх предметах, любить читати. Домашні справи її не приваблюють, і якщо в будинку намічается прибирання або який-небудь інший захід, може раптово "занедужати" або знайти іншу вагому причину, щоб ухилитися від участі в роботі. Зовні робить враження замкнутої дівчинки, але в душі вона чиста й чекає такої ж щирості й справедливості від інших. Не прощає найменшого обману - можна назавжди позбутися її довіри.

Олександра обов'язково намагається одержати вищу освіту, щоб відчувати себе впевнено в житті. Може стати лікарем, бухгалтером, учителем, їй подобається водити автомобіль.

Олександра з дитинства починає багато спілкуватися із хлопчиками й з віком вона краще почуває себе в чоловічому товаристві. Заміж виходить пізно й стає не тільки прекрасною господаркою, але й гарним другом своєму чоловікові.

Дуже любить подорожувати, проводити час за містом. Разом із чоловіком любить дивитися хокей або футбол. У шлюбі постарається мати багато дітей, буде турботливою мамою. Для своєї родини здатна зробити багато чого.