Зоя в перекладі з давньогрецького означає "життя".

Дівчинка Зоя - це слухняна й привітна дитина. Батьки балують її, вона їхня улюблениця. Вірить казкам і сильно засмучується, коли довідається, що Діда Мороза насправді не буває, а замість нього приходить переодягнений дядько.

Дружить більше з дівчатами, хлопчиськ цурається через їхній неспокійний характер і задерикуватість. Часто придумує всякі страшні історії й розповідає їх своїм подружкам з великою переконливістю. Рано починає допомагати матері по господарству. Значних успіхів домагається у вивченні гуманітарних наук, любить розводити квіти. Яка-небудь серйозна подія в житті може привести Зою до релігії. Вона буде вірити в Бога, але в церкву ходити не буде. Може вибрати професію ботаніка, тваринника, учителя.

Зоя має здатність відразу розрізняти гарних і поганих людей. Для неї розмови навколишніх про близьку людину не мають ніякого значення, вона не вірить слухам. У першу чергу вона довіряє своєму внутрішньому почуттю, інтуїції. Здатна вловлювати найменші зміни в щиросердечному стані близької людини.

У неї не буває конфліктів із чоловіком і близькими. Здатна підтримувати гарні відносини з колегами по роботі й сусідами. Зоя погано переносить швидку зміну обстановки, пов'язану з переїздами. Часті зміни вражень і нових людей її стомлюють. Зоя віддана дружина, любляча мати.