Ім'я походить від латинського слова "Віктор", що означає "переможець".

Віктор - довірливий хлопчик, вірить усьому, що говорять йому дорослі. Довідавшись про обман, він сильно засмучується, Віктор не злопам'ятний, швидко забуває образи й знову з довірою ставиться до людей.

Можна намагатися змусити Віктора займатися музикою, наприклад, навчати грі на піаніно або скрипці, але малоймовірно, що з Віктора вийде професійний музикант. Щирий інтерес у хлопчика будуть викликати книги про індіанців і фільми про розвідників. Небезпечні пригоди викликають у нього більше почуттів і емоцій, ніж абстрактні музичні образи.

Ставши дорослим, Віктор буде вибирати професію, більше пов'язану із чимсь конкретним і відчутним. З нього вийде гарний електрик або шофер. Він може стати професійним футболістом, домогтися успіхів у стрілянині з лука. Якщо ж Віктор стане художником, то швидше за все він віддасть перевагу графіці. Віктор - борець за справедливість. Довідавшись про поганий вчинок рідних або близьких, буде довго волати до їхньої совісті й розсудливості. Для шлюбу Віктор має такі необхідні якості як терпіння, обґрунтованість, неквапливість, здатність займатися кропіткою й монотонною працею. Він здатний виконати будинку будь-яку роботу - від лагодження крана до миття посуду.

Якщо дружина намагається командувати ним, то він ставиться до цього поблажливо й не намагається робити із цього проблему. У Віктора сильно розвинене почуття обов'язку. Віктор - хороший, але строгий батько. Його дітям доведеться постійно дотримуватися складеного розпорядку дня й виконувати всі заплановані справи.