У перекладі з давньоєврейського - божественний воїн. У Біблії Гаврило - ангел, що, згідно "Євангелію від Луки", повідомив священикові Захарієві про народження Ісуса.

Характер покладливий, упертий. Улюбленець матері, схожий на неї по характеру. У раннім дитинстві буває замкнутий, хворобливий. Дуже багато читає. Себелюбний, але до людей ставиться завжди добре. Має аналітичний склад розуму, завжди спочатку подумає, а потім зробить. Не нав'язує своєї думки, не любить і установок зверху.

Дуже гостинний і добрий, у житті в нього завжди є заздрісники. Ніколи не піддається паніці, терплячий. Дуже вразливий. Любить колекціонувати картини, стародавні речі, марки. Гарний сім'янин. З людьми сходиться важко, а розлучається легко.

Ці чоловіки - лідери. Володіють іноземними мовами. Раціоналісти. "Зимові" - покладливі й роблять гарну кар'єру. Вони завжди чинять виважено, обмірковуючи кожний крок. Не піддаються впливу, можуть вислухати пораду, але зроблять по-своєму.

Їхній зовнішній спокій оманливий - вони гарні актори й свої труднощі вміють добре сховати, тим більше, що по природі оптимісти. Займаються спортом, але значних результатів не досягають, роблять це в ім'я здоров'я. Гарні сім'янини, діти їх дуже люблять. Люблять довго розмовляти по телефону. Можуть прекрасно викладати свої думки, але це стосується тільки "весняних".

Чоловіки з таким ім'ям мають гарну інтуїцію, комунікабельні, їм притаманні і кар'єристські міркування, і вони багато чого домагаються в житті. Це ім'я сходить до давньоіудейської мови й перекладається як "чоловік Божий" або "міцність Божа". Один із семи архангелів був названий цим ім'ям. Йому приділяється значне місце в єврейських талмудах, оскільки саме він витлумачив сон пророка Даниїла, провістивший Пресвятій Діві Марії народження Христа, а Захарії - появу на світ Іоанна. Заступник цього дня - Гаврило Іверський, святогорець.

Всі власники цього ім'я з легкістю долають перешкоди на шляху, не зупиняються перед труднощами в справах і роботі. Але що стосується особистих відносин, тут Гаврило часом не може тримати ситуацію під контролем, він прощає всі зради й терпить будь-які витівки своєї другої половини.

У день ангела нам хочеться поздоровити Гаврила, але що можна побажати людині, що і без того наділена Божественною владою ? Нехай його сил буде досить, щоб здобути перемогу над будь-яким недругом, і мудрості, щоб втілити в життя всі свої задуми й починання.

Так побажаємо йому міцного здоров'я й довгих років життя, щоб у нього була можливість виконати якнайбільше великих діянь. А крім того, побажаємо Гаврилові ніколи не забувати своїх рідних і друзів, вести їх за собою на шляху до успіху. І нехай йому зустрічаються люди, гідні стати соратниками й об'єднатися з ним для здійснення великих справ.