Дуже часто росте єдиною дитиною в інтелігентній родині, всіма розпещена і заголублена. Дівчинка звичайно слабка, млява, з поганим апетитом, трохи ледача, але добра. Вона звикла, що всіма її діями керують дорослі, і позбавлена всякої самостійності. Такою ж інфантильною залишається Мілена у шкільні роки; друзі дбайливо опікують її. Ставши дорослою, на щастя, вона втрачає цю якість. "Зимові" Мілени мають складний і суперечливий характер, вони вперті, буркотливі, люблять нав'язувати свою думку, ревниві й вимагають до себе підвищеної уваги. Спілкуватися з ними непросто. Тим не менш вони проявляють завидну терпимість у сімейному житті, багато чого прощають чоловікам. Дуже гостинні, хоча далеко не зразкові господині.

Мілена, як правило, не лідер у родині, ця роль у неї відведена чоловікові. Її відрізняє холодність, неемоційність (найбільше це стосується "грудневих" і найменше - "літніх"), вона не здатна як розділити чужу радість, так і поспівчувати чужому горю. І лише деякі з Мілен обдаровані щиросердечним теплом і добротою.

Нерідко живуть разом зі своїми батьками, тому що без їхньої допомоги не в змозі обійтися. За професією Мілени: економісти, лікарі, медсестри, продавці, педагоги, бухгалтери, інженери.