Леся - легко ранимим, уперта й слабка здоров'ям дівчинка.

Зовні схожа на батька й більше прив'язана до нього. Характером же пішла в матір. Вона музично обдарована, непогано малює, начитанна й розумна. У школі в неї багато подружок. Однак є в дівчинці Лесі риса, що пізніше, у дозрілих літах, стане помітнішою - егоїстичність. Правда, це стосується більше "зимових".

Леся гостинна, воліє приймати гостей у себе, незнайомого товариства цурається й тримається в тіні. Це жінка, що звикла у всьому покладатися на себе, вона розважлива, розважлива й обережна у вчинках: перш ніж зробити який-небудь відповідальний крок, обміркує його всебічно. Так само не поспішаючи й продумано вона вибирає собі чоловіка, звичайно виходить заміж за людину, яку знає багато років, часто за військового. Шлюб у неї складається вдало, хоча зразковою господинею Лесю навряд чи назвеш. Властиві їй і маленькі жіночі слабості - наприклад, побазікати по телефоні з подругою, дозволити собі поспати подовше ранком.

В "зимових" жінок характер упертий, трохи конфліктний і незалежний, "літні" - нерішучі, недовірливі, багато хто з них не працюють за вибраною спеціальністю.

"Осінні" Лесі - ощадливі господарки, ласкаві матері (як правило, у них народжуються сини). Вони домівниці й не люблять надовго залишати свій будинок.

Успішно працюють лікарями (педіатрами), педагогами, модельєрами, конструкторами. Серед них є співачки й художниці.