Жіночий варіант чоловічого імені Віталій: життєва.

Рідке ім'я, але, давши його дочці, ви подаруєте їй дивну долю. М'якість і чарівність жінки доповнять такі якості, як рішучість і сміливість. Дівчинка з таким ім'ям - улюблениця подружок і в той же час має авторитет серед довколишніх хлопчиків.

Вона дуже самостійна. Знає, чого хоче, самолюбна, але навчанню приділяє небагацько уваги. У дитячі роки любить читати казки й пригодницькі романи.

Дорослішаючи, вона як би вивчає всіх навколо себе й намагається побачити серед навколишніх ту, на кого їй хотілося б бути схожою. Ідеалу звичайно не знаходить і замикається в собі. У цьому ж віці починаються непорозуміння з батьками, частіше з мамою. Віталіна звичайно рано виходить заміж, але майже ніколи її обранцем не стане ровесник. Її дорослому розуму імпонує освіченість і вміння міцно влаштуватися в житті. Вийшовши заміж, рідко знаходить загальну мову зі свекрухою.

Типові жіночі виверти й хитрощі, щоб удержати біля себе чоловіка, їй малоцікаві. Та їх у її арсеналі, можна сказати, і немає. І не диво! Вони з лишком компенсуються практичним умінням володіти ситуацією й підкоряти її своїм бажанням. Однак Віталіну легко обдурити, у деяких питаннях вона дуже довірлива, але не дай Боже довідатися їй про обман. Реакція буде неймовірно бурхливою, а горе безутішним.

Віталіна ощадлива господарка, піклується про чоловіка й про дітей, однак рідко звалює всі домашні турботи на себе. Чоловік Віталіни у фартуху, за миттям посуду - звичайна картина в будинку. Взагалі вона тяжіє більше до чоловічих занять, і якщо чоловік її ділова людина, то гарний помічник йому гарантований.

У справах вона впевнена в собі, енергійна, рішуча. Жінки, що носять ім'я Віталія або Віталіна, комфортніше почувають себе в чоловічій кампанії, у жіночому колективі грають винятково ролі лідера.