Слово германського або англійського походження (Уолтер), буквально означає: керувати людьми.

У дитинстві ці хлопчики ближче тримаються до дорослих людей, ніж до однокласників. Учаться непогано, займаються спортом: штангою, акробатикою. Але тільки "зимові" досягають якихось успіхів у спорті. Задиристі, люблять сперечатися, доводити своє, часто переходячи з однієї крайності в іншу.

Дитинство проходить бурхливо, коліна в них завжди розбиті. Добрі, серед однолітків вони лідери. Їх люблять друзі, вони ніколи не підведуть і завжди заступляться за слабкого. Зовні чарівні, товариські й завжди подобаються дівчатам. Закінчуючи інститут, майже не працюють за спеціальністю. Серед них є інженери, дресирувальники, акробати, механіки, педагоги, актори, стоматологи, зварники, столяри. Без боязкості беруться за будь-яку роботу й прекрасно виконують її.

Люблять читати історичну літературу, деякі з них складають епіграми. Одружуються пізно, бувають двічі в шлюбі, але це стосується тільки "грудневих". Небайдужі до природи, риболовлі. "Літні" - не занадто говіркі, більше люблять слухати, що говорять інші. Вони ранимі, терпимі до людей. Частіше - батьки дочок, які дуже прив'язані до них.