Коррі Сандерс
/Cornelius Johannes Sanders/

(7.01.1966 – 23.09.2012),
південноафриканський боксер-професіонал, який виступав у важкій ваговій категорії.

Корнеліус Йохан Сандерс народився 7 січня 1966 року в місті Преторія, провінція Ґаутенг. Коли Коррі Сандерсу було вісім років, його батько, колишній професійний боксер, вперше привів його в боксерський зал. Будучи підлітком, він розривався між водними лижами, гольфом і регбі (в якому досяг непоганих успіхів), проте в результаті все ж вибрав бокс. В послужному списку Сандерса 42 перемоги (31 – нокаутом) та чотири поразки. Загинув видатний боксер 23 вересня 2012 року.

1966 | 01 | СІЧЕНЬ | 07 січня 1966 року. Народився Коррі Сандерс, південноафриканський боксер-професіонал

Серйозна любительська кар'єра Сандерса почалася в 1979 році, коли він вперше виграв титул чемпіона ПАР серед юніорів. Згодом він ще шість разів ставав чемпіоном своєї країни серед юнаків та дорослих. Всього за час своїх виступів в любителях Коррі Сандерс здобув 180 перемог, зазнавши лише 11 поразок. Йому, однак, не вдалося надбати скільки-небудь значного досвіду міжнародних боїв, оскільки ПАР в той час перебувала під дією санкцій ООН, і її спортсмени нечасто виступали за кордоном. На професійному рингу Коррі дебютував 2 квітня 1989. Більшість своїх боїв провів в США і ПАР. До переваг боксера ставилися потужний удар лівою і висока швидкість. У дев'яності роки Сандерс підкорював публіку США, вже домігшись визнання на батьківщині. У 1997 році в поєдинку за титул Чемпіона світу за версією WBU Коррі впевнено переміг за очками у Росса Пьюритті. Вже наступного року титул був підтверджений перемогою у другому раунді над Боббі Чезом. 8-го березня 2003 південноафриканець переміг Володимира Кличка, відправивши того в нокаут вже у другому раунді поєдинку. Однак, вже в квітні 2004 року Коррі сам побував в нокауті під час поєдинку проти Віталія Кличка.

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Коррі Сандерс помер в результаті перестрілки в одному з ресторанів Преторії. 46-річний боксер разом з родиною відзначав день народження свого племінника. Несподівано в ресторан, в якому знаходилося понад півсотні людей, увірвалися троє чоловіків і відкрили безладну стрілянину. За трагічним збігом обставин постраждав лише Сандерс. Спортсмен був поранений в область шлунка в той момент, коли закрив своїм тілом дочку. Пораненого Сандерса доставили в місцевий госпіталь. Боксера прооперували, але вранці 23 вересня він помер.

1966 | 01 | СІЧЕНЬ | 07 січня 1966 року. Народився Коррі Сандерс, південноафриканський боксер-професіонал