Чарльз Кінг патентує винайдений ним відбійний молоток.

Відбійний молоток – механічний ручний інструмент ударної дії, призначений для розпушення й розколювання не надто міцних матеріалів, наприклад: осадових гірських порід, асфальту, бетонних конструкцій. Виконавчим органом зазвичай є металеве долото.

1894 | 01 | СІЧЕНЬ | 30 січня 1894 року. Чарльз Кінг патентує винайдений ним відбійний молоток.

Пневматичний перфоратор (або відбійний молоток ) запатентував в 1894 році американець з Детройта Чарльз Кінг. Кінг - американський інженер та підприємець, а також піонер автомобілебудування, художник, гравер, музикант, поет, архітектор, містик, промисловець та винахідник. Кінг був першим у Детройті, хто проектував та створив самохідний автомобіль, та перший, хто керував цим автомобілем .

Кінг виставив пневматичний молоток в ряду інших своїх винаходів на Всесвітній виставці 1893, що проходила в Чикаго, однією з наймасштабніших в історії. На честь 400-річчя відкриття Америки вона була названа «Колумбівською» (World's Columbian Exposition). Інструмент приводився в дію завдяки тиску повітря на поршень в циліндрі всередині молотка. За рахунок серій механічних імпульсів частотою 16-25 Гц, що подаються з приводу, ріжуча кромка долота впливала на опрацьований матеріал, розколюючи або розрізаючи його.У наступні роки Чарльз Кінг зробив значний внесок у розробку і виробництво автомобілів, морських та авіаційних двигунів. За своє життя він отримав близько 70 патентів, 40 з них в автомобільній галузі.

1894 | 01 | СІЧЕНЬ | 30 січня 1894 року. Чарльз Кінг патентує винайдений ним відбійний молоток.