Ім'я має скандинавське походження від слова "вар" і означає "воїнство, сила". За деякими джерелами словосполучення "інг вар" означає просто юний воїн.

Хлопчики Ігори - живі й рухливі діти. Вони дуже здібні, добре вчаться, найбільше їм вдається математика. Але через невгамовний характер поводяться на уроках неспокійно, і батькам доводиться часто навідуватися в школу для спілкування із учителями. Ігори зовні більше схожі на матір, а характером на батька. Захоплюються спортом, можуть домогтися значних досягнень. Не завжди Ігорям вдається одержати вищу освіту, тому що їм не вистачає посидючості й завзятості. За професією Ігори можуть стати інженерами й токарями, юристами й водіями, учителями й тренерами.

Характер суперечливий. Ігори вперті, нешвидко пристосовуються до навколишнього оточення. Легко сходяться з людьми, але й швидко розлучаються. Найбільших успіхів Ігори домагаються в більш старшому віці. Усього добиваються своєю працею. Уникають необов'язкових людей.

Мають успіх у жінок і самі приділяють їм велику увагу. Ігори надмірно ревниві, у шлюбі прагнуть до лідерства, нав'язують дружині свою думку.