Головна / Історія в датах / ТЕМАТИКА / ЖІНКИ

1977 | 02 | ЛЮТИЙ | 02 лютого 1977 року. Народилась ШАКІРА.
ШАКІРА
/SHAKIRA (Shakira Isabel MEBARAK RIPOLL)/
(1977),
колумбійська співачка (мати — колумбійка, батько — ліванець). Уже завоювала «Греммі», уряд країни призначив її послом доброї волі, а папа римський удостоїв співачку аудієнції.

Шакіра Ізабель Мебарак Ріполл народилася в Колумбії 2 лютого 1977. Батько надихнув дочку на створення текстів для пісень. Її голос був дуже сильний як для дитини, а деякі навіть критикували його за те, що він «занадто потужний». Але Шакіра потрапила на очі музичним продюсерам, і почала записувати свої власні альбоми. У 1995 році вона випустила дебютний альбом «Pies Descalzos», який отримав велику популярність у Латинській Америці та Іспанії. Альбом 1998 року «Donde Estan Los Ladrones?» Був дуже важливим для її кар'єри і приніс їй світову популярність. На початку 2000-х років, вона увійшла на ринок англомовної музики - вивчила англійську і написала і записала власні пісні, випустила альбоми іспанською та англійською мовами.

Також Шакіра бере участь у гуманітарних проектах, особливо в її рідній Колумбії, яка щосили намагається оговтатися від тривалих періодів громадянської війни. Коли її запитали, чому вона витрачає багато часу на гуманітарні проекти, вона відповіла, що після дорослішання в країні, що розвивається, усвідомлює величезний розрив між життям багатих і бідних людей в її країні. Вона є однією з 5 найбільш продаваних виконавців 2000-х років. Шакіра виступала на церемонії інавгурації Барака Обами в 2009 році.

Згідно Sony, Шакіра найбільш продавана колумбійська артистка усіх часи, з продажами від 50 до 60 мільйонів альбомів. Згідно Nielsen Broadcast Data Systems, «Hips Do not Lie» була найбільш програваною піснею на першому тижні за всю історію американського радіо. Вона була програна 9,637 раз за перший тиждень. Шакіра стала першою артисткою за всю історію чартів Billboard, чий сингл «Hips Do not Lie» був самим бажаним і на Top 40 Mainstream, і на Latin Chart на одному і тому же тижні. Її пісня «La Tortura» побила рекорд в чарті Billboard's Hot Latin Tracks, з'явившись на першій позиції, що було вже не в перший раз в цілому 25 тижнів поспіль.

Дискографія:

Magia (1991)

Peligro (1993)

Pies Descalzos (1995)

Dónde Están los Ladrones? (1998)

Laundry Service (2001)

Fijación Oral, Vol. 1 (2005)

Oral Fixation, Vol. 2 (2005)

She Wolf (2009)

Sale el Sol (2010)

Shakira (2014)

Категорії:

ЖІНКИ, КОЛУМБІЯ, XX століття, ЛЮТИЙ (народились), МУЗИКАНТИ, співаки, гурти, композитори, музикознавці, критики

Схожі теми:

ШАКІРА, Греммі, посол доброї волі, співачка, лютий 1977, 1977, колумбійська співачка, 2 лютого

Розкажіть друзям:

comments powered by HyperComments

Пошук по сайту


Реклама